Как да създадете здравословна и безопасна среда за децата си

Завеждане на дете в живота си е прекрасно и наистина уникално преживяване. Въпреки това, има много промени, които трябва да се направят в дома си, за да го напълно безопасно за вашето дете. Ние, както възрастните, знаете как да се движите през всички части на домовете ни без никакви проблеми, но има много неща, които могат да представляват опасност за детето си, така че е важно да се вземат някои необходими стъпки, за да направите дома си травма-доказателство ,намали вероятността от падане.

Стълби: Един от най-обичайните места, където детето може да падне и да стане сериозно ранен е по стълбите. Ето защо инсталиране охрана безопасност на входа на стълбището е добър начин да се предотврати това да се случи.
Балкони: Балконът не е място за един без надзор дете, така че е необходимо да се инсталира предпазител на изхода към балкона, за да се предотвратят всякакви падания.
Подобряване на пожарната безопасност
Има много неща, които могат да причинят пожар в дома си и най-добрата превантивна мярка, която трябва да се предприеме е да се приложат детектори за дим в дома ви. Хората обикновено инсталират единичен детектор за дим на всеки етаж на дома, който е законово задължение в някои страни. Въпреки, че това ще доведе до по-малко от по-висока финансова инвестиция, тя е много по-добра опция, за да имат тези устройства в колкото се може повече стаи вътре у дома си, колкото е възможно.

От друга страна, се уверете, че имате пожарогасител, който е лесно достъпен в извънредни ситуации. Уверете се, че сте редовно тества вашите детектори за дим и че сменяте батериите си веднъж годишно.

Дръжте всички отровни течности, като например почистващи химикали, далеч от всяко място, което е достъпно за децата.
Съхранявайте всички тези течности във високи шкафове, които са недостижими от деца. Дръжте ги заключени само в случай, – това ще гарантира, че детето не може да се стигне до тях по никакъв начин.
Инсталирайте ключалки за деца безопасност. Това са страхотни джаджи, които могат да ви помогнат в случай, че не разполагате с кухненски шкафове, които са високи и недостижими. Те правят всичко вратички на шкафове практически заключена докато възрастните все още могат да ги отварят с по-силен тласък или разтегателен. Освен това, тези ключалки са много полезни за чекмеджета, както и, тъй като те ще стискаме на вашите деца безопасно.